Het einde van de ISDN-verbindingen is in zicht. Wat betekent dat voor u?

De KPN heeft bekend gemaakt dat het per 1 september 2019 stopt met het aanbieden van traditionele telefoondiensten waarvoor gebruik wordt gemaakt van digitale (ISDN) lijnen. Het bellen via internet (VOIP) heeft deze vorm van telefonie geminimaliseerd waardoor het up-to-date houden van dit netwerk niet meer rendabel is. Deze beslissing kan voor menig onderneming gevolgen hebben. 1 september 2019 lijkt ver weg, maar het is nu al tijd om na te denken over de oplossingen voor deze situatie.

Wat betekent dit besluit voor u?
Met het stoppen van het aanbieden van ISDN-verbindingen zullen diverse apparaten binnen ondernemingen niet meer functioneren wanneer hier geen actie op ondernomen wordt (denk bijvoorbeeld aan de fax, communicatie met liften, brandbeveiliging en inbraak-alarmcentrales). Seven-Winds kan u helpen om ervoor te zorgen dat de communicatie met en binnen uw onderneming geen hinder ondervindt door het wegvallen van de ISDN-lijnen.

We kunnen u hiervoor verschillende oplossingen aanbieden:

1. Gebruik maken van SIP-trunk waardoor u uw bestaande telefooncentrale kunt blijven gebruiken
Bij deze oplossing hoeft u niet te investeren in een nieuwe telefooncentrale. Door toepassing van de SIP-trunk techniek wordt een bestaande telefooncentrale, die bestemd is voor een ISDN-aansluiting, geschikt gemaakt voor spraak via het internet. U behoudt alle functies van de bestaande telefooncentrale maar omdat de verbinding nu via het internet loopt, kunt u flink besparen op uw telefoonkosten.

2. Uw bestaande telefooncentrale vervangen door een telefooncentrale in de cloud
Wanneer u voor deze oplossing kiest, kunt u optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van nieuwe technieken en functionaliteiten zonder te hoeven investeren in nieuwe hardware (lees: telefooncentrale op uw locatie). Het onderhoud en technisch beheer is onderdeel van de cloudoplossing, dus daar heeft u geen omkijken naar. Ook voor deze oplossing geldt dat u flink kunt besparen op uw telefoniekosten in vergelijking met een traditionele telefooncentrale.

Welke oplossing is de beste?
Graag helpen we u bij het maken van de juiste beslissing voor het toekomst gereed maken van uw telefonie. Welke keuze voor u de beste is? Dat kunnen we niet zo 1-2-3 zeggen aangezien dit afhankelijk is van uw specifieke behoefte. Een ding is zeker; wacht niet te lang met de voorbereiding op de wijzigende situatie. Al is het maar omdat u nu al kunt beginnen met het besparen op uw telefoniekosten.

Weten wat de beste keuze voor u is?
Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.