Rexel

Office 365 migratie

Rexel is wereldwijd toonaangevend in de distributie van elektrotechnische materialen voor professionals. Samen met hun klanten en leveranciers ontwikkelen zij de best mogelijke totaaloplossingen en creëren nieuwe markten. Producten en diensten die bijdragen aan een beter milieu en die kosten reduceren spelen een prominente rol in het assortiment. Rexel heeft 18 vestigingen in Nederland en is actief in 38 landen wereldwijd.c-_CFLGA

In 2012 is bij Rexel de migratie begonnen van Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS) naar Office 365. Voor deze migratie is er allereerste een wereldwijde Active Directory opgezet, waar alle landen aan zijn gekoppeld. De volgende stap was de start van de migratie voor alle landen. Op het moment van de migratie start waren er rond de 8.000 gebruikers van BPOS, de andere gebruikers wereldwijd waren verdeeld over diverse andere systemen. Inmiddels zijn er ruim 19.000 gebruikers binnen Rexel wereldwijd gemigreerd naar Office 365.

Met de uitrol van Office 365 wereldwijd over de Rexel landen werd communicatie en internationaal samenwerken sterk verbeterd. Daarnaast speelt het voordeel van kosten een grote rol. Kosten voor onderhoud en beheer worden op deze manier gereduceerd, net als het beheer van anti-virus en anti spam, wat standaard bij Office 365 inbegrepen zit.

De migratie is nog steeds in gang, de reeds 19.000 gemigreerde gebruikers worden uitgebreid naar in totaal 32.000 gebruikers. Tijdens deze implementatie was de kennis zeer belangrijk voor een succesvol project. Vanaf de start had Rexel een goed inzicht in haar eigen infrastructuur en werden door Seven-Winds goed begeleid wat ze wel en niet naar de Cloud wilden brengen.