Hybride Cloud oplossing

Hybrid Cloud Oplossing

Gefaseerd omschakelen naar een full cloud oplossing

Cloudoplossingen hebben de laatste jaren een steeds belangrijkere rol ingenomen in de ICT-infrastructuur van ondernemingen. De voordelen ervan – schaalbaarheid, makkelijke toegang via een grote variëteit aan devices, onderhoudsgemak – hebben ervoor gezorgd dat steeds meer organisaties de overstap hebben gemaakt.
Seven-Winds HYBRID CLOUD OPLOSSING #1

Ondernemingen die de stap nog moeten maken, hebben het voordeel dat cloudoplossingen steeds verder uitgekristalliseerd zijn. De voor- en nadelen van de beschikbare cloudopties zijn steeds duidelijker geworden zodat je een verantwoorde keuze kunt maken als je wilt overstappen naar de cloud. Kies je voor een public cloud platform waarbij je gebruik maakt van een beveiligde ICT-infrastructuur die je deelt? Of ga je voor een private cloudoplossing exclusief voor jouw organisatie? Beide vormen hebben hun eigen voor- en nadelen, maar genieten wel van de belangrijkste voordelen van een cloudoplossing. Behalve een private of public cloudoplossing zien we de laatste tijd echter ook steeds vaker een derde cloudvariant opduiken: hybride cloud.

De voor- en nadelen van de beschikbare cloudopties zijn steeds duidelijker geworden

Seven-Winds HYBRID CLOUD OPLOSSING #2
Hybride cloud; gefaseerd omschakelen naar een full cloud oplossing

In grote organisaties komen we met enige regelmaat servers met verouderde applicaties tegen die niet eenvoudig te vervangen of naar de cloud te brengen zijn. In dat soort situaties, waarbij het vaak gaat om kritische processen binnen een organisatie, adviseren we vaak een hybride cloud omgeving. Hierbij wordt voor een deel gebruik gemaakt van de bestaande ICT-oplossing in combinatie met een cloudoplossing. Dit kan dan een public cloudoplossing zijn of een private cloudomgeving. Doel is om de verouderde servers en applicaties op gecontroleerde wijze uit te faseren zodat processen binnen organisaties ongestoord de volgende stap op het gebied van de ICT-infrastructuur kunnen maken.

De beste oplossing voor uw organisatie? Laten we er samen naar kijken!

Wat de beste cloudoplossing voor uw organisatie is, is op voorhand niet te zeggen. Er zijn veel variabelen die uiteindelijk tot de beste keuze leiden. Graag helpen we u bij het maken van de beste keuze voor uw organisatie en situatie. Laten we het gesprek aangaan om te zien wat de beste oplossing voor uw organisatie is en hoe we ons doel kunnen bereiken. Op basis van onze decennialange ervaring adviseren we u graag en helpen we u bij de implementatie van de cloudoplossing en ondersteuning bij het beheer van uw ICT-infrastructuur.

Seven-Winds HYBRID CLOUD OPLOSSING #3