Verificatie en authenticatie

Verificatie en authenticatie

Optimale zekerheid bij externe toegang van uw databases

verificatie-en-authenticatie

Door de toenemende behoefte om data op iedere gewenste locatie, op ieder gewenst moment en ieder gewenst device te kunnen ontsluiten, is de vraag om veilige data-overdracht steeds groter geworden. Daarbij is een relatief simpele beveiliging door middel van een username en password niet langer voldoende. Zeker met het oog op de wetgeving met betrekking op de aansprakelijkheid ten aanzien van de bescherming van data.

Seven-Winds erkent de noodzaak voor een betere beveiliging van data-overdracht en biedt hiervoor een pakket veiligheidsmaatregelen aan. Het is een set tools die als diensten worden aangeboden en op basis van een abonnement ingezet kunnen worden. Er behoeft hiervoor dus niet te worden geïnvesteerd.

Two-factor authentication – De extra stap naar veilige data-overdracht

Met behulp van Two-factor authentication bouwt u een extra beveiliging in bij inloggen op uw netwerk. Met behulp van een app op een mobiele telefoon (SMS dienst is ook mogelijk) wordt een extra beveiligingscode gegenereerd die nodig is om in te kunnen loggen. Deze extra stap zorgt ervoor dat voor het inloggen met een hackgevoelige username-password combinatie wordt versterkt. Deze dienst is relatief eenvoudig implementeerbaar in alle denkbare netwerkomgevingen.

verificatie-en-authenticatie2
verificatie-en-authenticatie3

Single Sign On – Gebruikersgemak die tot veilig werken leidt

Deze tool is vooral bedoeld om gebruikers die op een goed beveiligde wijze contact maken met een netwerk (al dan niet via een cloudoplossing) gemak te bieden. Via Single Sign On kan er na het inloggen gebruik gemaakt worden van alle applicaties waartoe de gebruiker gerechtigd is. Dit voorkomt de frustratie om iedere keer weer opnieuw te moeten inloggen en wordt daarmee veilig werken bevorderd.